В нощта срещу сряда Русия атакува Украйна с 19 ударни дрона

...
В нощта срещу сряда Русия атакува Украйна с 19 ударни дрона
Коментари Харесай

Украйна: Русия удари по осем области с 19 дрона, има пострадали в Херсон

В нощта против сряда Русия нападна Украйна с 19 ударни дрона вид " Шахед " от анексирания Крим, 18 от тях са унищожени , съгласно утринния отчет на Военновъздушните сили (ВВС) на украинските въоръжени сили, представен от Би Би Си.

Безпилотни самолети-камикадзе са били свалени по едно и също време в осем области на Украйна - в Киев, Одеса, Херсон, Днепропетровск, Виница, Хмелницки, Чернигов и Кировоград, оповестиха от украинските въоръжени сили.

Ден преди този момент Военновъздушни сили оповестиха за офанзива с присъединяване на единствено два дрона.

Сега, в допълнение към удара с дрон, в региона на Харков е регистриран удар на две зенитни управляеми ракети от системата за противовъздушна защита С-300 - по предварителни данни няма жертви, се споделя в отчета. През нощта кметът на Харков Игор Терехов заяви за " две пристигания " в един от кварталите на града " покрай жилищни здания ".

В резултат на обстрела на Херсон предната вечер бяха ранени девет души, в това число четири дребни деца , пострадаха цивилни уреди и жилищни здания, оповестяват от Главната прокуратура на Украйна.

Според прокуратурата към 22:00 часа съветските военни са " осъществили обстрел на гражданската инфраструктура на Херсон с безпилотни летателни апарати ".

Ръководителят на градската военна администрация Роман Мрочко прецизира, че по време на вечерния обстрел на Херсон измежду ранените има майка и три деца.

Началникът на регионалната военна администрация Александър Прокудин в отчет за миналото денонощие твърди, че предходния ден по Херсон са били изстреляни 36 снаряда, 16 души са ранени, в това число четири деца. Той загатва и потреблението на дронове .
 ISW: Украйна за Путин - сред илюзиите за власт и имперските фантазии за територии
ISW: Украйна за Путин - сред илюзиите за власт и имперските фантазии за територии

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР